کرونای دلتا موثر بر سیاست های بانک فدرال
دلار آمریکا و دغدغه بانک فدرال درباره کرونای دلتا
رشد اندک بازارهای سهام در روز جمعه این هفته نیز ادامه یافته و شاخصهای آسیا در بخش عمدهای شاهد رشد هستند. اما نگرانی درباره چشمانداز جهانی اقتصاد و کندتر شدن رشد در چین و همچنین شیوع کرونای دلتا باعث حس آسیبپذیری شده است.
کمانش سهام به بالا تا حد زیادی به سبب اظهارات آقای کاپلان، یکی از مقامات بانک فدرال رخ داد. او اظهار کرد که اگر کرونای دلتا باقی بماند یا روی تقاضا اثر بگذارد، بانک مجبور خواهد شد سیاستهای خود را مطابق با آن تنظیم کند. این حرف مهم است چون اولین باری است که یکی از مقامات بانک فدرال صریحا گفته است که چشمانداز بانک فدرال ممکن است طبق مسیر کرونا تغییر کند و همچنین کاپلان یکی از اعضای صاحب موضع ضدتورمی در بانک است و بدین ترتیب این موضع احساسی ممکن است توسط برخی اعضای میانهروتر نیز پذیرفته شود.
افزایش موارد کرونا و متعاقب آن اعلام قرنطینه باعث شد که بانک مرکزی نیوزیلند هفته پیش اعلام کند که دست به افزایش نرخ بهره بانکی نخواهد زد. از این رو، بانک فدرال آمریکا هم ممکن است در سمپوزیوم اقتصادی جکسون هول (که قرار شده مجازی برگزار شود) درباره چشمانداز آینده نزدیک موضعی محتاطانهتر اتخاذ کند. اگر تعداد بیشتری از مقامات بانک فدرال از احتمال تطبیق دادن سیاست پولی با افزایش شدید موارد کرونا سخن بگویند، ممکن است روی موضع احساسی ریسک تاثیر بگذارد و قیمت دلار را به پایین بکشد.
1400/6/2