بازار اول و دوم بورس

بازار اول و دوم بورس

بازار اول و دوم بورس

تفاوت بازار اول و دوم بورس چیست؟

 

از شهریور سال ۱۳۸۱، سازمان بورس اوراق بهادار تصمیم به طبقه‌بندی شرکت‌ها در بازار سهام گرفت. بر اساس این تصمیم، شرکت‌ها بر اساس اندازه شرکت، میزان شناوری سهام و نقدشوندگی، شفافیت و اطلاع‌رسانی و تداوم سودآوری به دو دسته بازاراول و بازار دوم تقسیم‌بندی شدند. البته خود بازار اول همه به دو تابلوی اصلی و فرعی تقسیم شد.

برای یک سرمایه‌گذار یا کسی که می‌خواهد در بورس معامله انجام دهد، این دسته‌بندی‌ها هیچ محدودیتی ایجاد نمی‌کند و هر فردی که کد بورسی داشته باشد می‌تواند سهام شرکت‌های حاضر در بازار اول یا دوم بورس را خریداری کند.

تفاوتی که میان دو بازار اول و دوم وجود دارد به شرایط پذیرش شرکتها در این بازارها مربوط می‌شود. در صورتی که شرکت‌ها نتوانند خودشان را با شرایط ذکر شده وفق دهند باید قید بورس را زده و به دنبال پذیرش در فرابورس باشند.

مهمترین تفاوت میان بازارها میزان سرمایه شرکت است. هر شرکتی که بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه ثبت شده داشته باشد می‌تواند درخواست حضور در تابلوی اصلی بازار اول بورس تهران را بدهد در غیر اینصورت باید در تابلوی فرعی یا بازار دوم پذیرش شود. با این حال هر تابلویی شرایط خاص خود را دارد که شرکتها برای پذیرش در آن باید آن شرایط را اثبات کنند.

 

1400/6/26

اشتراک گذاری

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Twitter
Print
واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پشتیبانی در پیام رسان ها