پالایشگاه لباسهای کهنه
امبرسایکل: نخستین پالایشگاه لباسهای کهنه در جهان
لباسها بخش اعظمی از حجم پسماندهای پارچهای شهرها را تشکیل میدهند. در سال ۲۰۱۷، از ۹/ ۱۶ تن پسماند پارچهای، تنها ۱۵ درصد بازیافت شده و بقیه، از محلهای دفن زباله سر درآوردهاند و این برای آینده زمین، همانقدر ترسناک است که یک هیولا میتواند باشد.
پنج سال پیش، دو دانشجوی سال آخر رشته شیمی دانشگاه کالیفرنیا، از خودشان پرسیدند: «چرا کسی به فکر چاره نیست؟» این دو اصلا تصور نمیکردند که در آینده از آنها بهعنوان پرچمداران انقلاب بازیافت در صنعت مد و پارچه یاد شود. آنها وقتی دیدند روزانه چقدر لباس دور ریخته میشود، تصمیم گرفتند با استفاده از دانش خود در زمینه شیمی، به کمک صنعت پوشاک بروند. بهاینترتیب در سال ۲۰۱۵، شرکت کوچک خودشان به نام «امبرسایکل» را در لسآنجلس راه انداختند.
هدف آنها، بازیافت پلی استر بود که رایجترین ماده مورد استفاده در لباس های تولید انبوه است. روند کار در امبرسایکل به این شکل است: لباسهایی را که می خواهید دور بیندازید، دریافت می کنند. پس از پاکسازی، آنها را داخل ماشینی قرار میدهند و بعد از یکسری فعل و انفعالات شیمیایی، پلی استر از سایر مواد تشکیلدهنده جدا میشود. سپس پلی استر را به صورت قرص های کوچک درآورده و به کارخانه دیگری می فرستند تا از آن نخ تولید شود. در تبلیغات این نخ آمده: «اولین منسوجات جهان که تماما از لباس های کهنه تولید شده است». مواد باقی مانده هم به عنوان سوخت استفاده میشود.
1400/6/25