سرمایه ۱۹ میلیارد دلاری نیاز بخش معدنی کشور
طبق برآورد ، هزینه مورد نیاز زیربناهای بخش معدن و صنایع معدنی به منظور تحقق اهداف چشمانداز ۱۴۰۴ بیش از ۱۹ میلیارد دلار است که ۶۸ درصد از این رقم مربوط به زنجیره فولاد است.
مبادله تفاهمنامه ساخت ۷۷۸ کیلومتر راه آهن سنگان بافق- سنگان با سرمایهگذاری ۸۱ هزار میلیارد ریالی با وزارت راه و مشارکت بخش خصوصی، شروع عملیات اجرایی جاده ناحیه سنگان، با ارزش هشتهزار میلیارد ریال در قالب قرارداد مشارکت و مبادله تفاهمنامه ساخت اتوبان لامرد- پارسیان با سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال در راستای اهداف توسعهای ایمیدرو انجام میشود.
اکنون ایمیدرو علاوه بر منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس در غرب بندرعباس، توسعه مناطق ویژه لامرد در جنوب استان فارس، پارسیان در غرب استان هرمزگان و نیز کاشان را در حال اجرا دارد.
طبق جدیدترین پایش طرح جامع فولاد، ظرفیتهای ایجاد شده تا پایان سال ۹۹ شامل ۳۹.۴ میلیون تن ظرفیت تولید شمش فولاد، ۳۷.۱۸ میلیون تن آهن اسفنجی، ۶۶.۷۵ میلیون تن گندله و ۶۴.۱۱ میلیون تن کنسانتره است.
امروز افزون بر ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی در سطح کشور شناسایی شده که از این رقم حدود ۳۷ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است. شمار مواد معدنی اکتشافی در کشور ۶۸ ماده است که سهم مصالح ساختمانی نسبت به فلزی غالب است.
ایران دارای ۱۰ هزار و ۴۰۰ معدن دارای پروانه بهرهبرداری است که پنجهزار و ۶۰۰ معدن آن فعال است.
17 مرداد 1400