امنیت اطلاعات بورس در چه وضعیتی است؟
هر اقدامی که برای بهبود وضعیت امنیت اطلاعات بازار سرمایه ضرورت داشته باشد، در سرلوحه برنامههای مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه قرار خواهد گرفت. این مرکز در ارزیابیهای امنیتی خود، موارد عمومی همچون ارتقا در لبههای شبکه، استفاده از تجهیزات امنیتی، لایهبندیهای امنیتی، و نیز تکنولوژیهای استفاده شده در سامانهها را در نظر میگیرد.
حامد سنجری به همکاری مکنا با ارگانها و نهادهای نظارتی همچون پدافند غیرعامل، وزارت اطلاعات، افتای ریاست جمهوری، حراست کل کشور، پلیس فتا اشاره کرد و خاطرنشان کرد: گزارشهای مبسوطی که در نشست با این مراکز حاصل میشود، جهت اجرایی شدن به ارکان و نهادهای مالی ابلاغ میشوند و آنها نیز موظف به اجرای آن هستند تا مخاطبان دغدغهای در خصوص امنیت زیرساختهای سامانههای معاملاتی و سایر سامانههای بازار سرمایه نداشته باشند.
سنجری با اشاره به اینکه الزامات امنیتی، گاهی خود به مثابه مانع توسعه عمل میکند، تصریح کرد: لازم است نظارت امنیتی در حالی که از جدیت برخوردار است، انعطافپذیری نیز داشته باشد و توسعه را در دستور کار خود قرار دهد و هم امنیت آن توسعه را نیز لحاظ کند.
وی در پایان افزود: تغییرات نرمافزاری و ابزارهای مالی در بازار سرمایه در راستای توسعه این بازار از یک سو سهولت دسترسی فعالان و مخاطبان بازار سرمایه به آن را در پی داشته است و از سوی دیگر، مخاطراتی نیز به همراه دارد که عدم توجه به آن، آسیبهای جدی را به بازار و مخاطبان آن تحمیل خواهد کرد.